Tanskan kielen ja kulttuurin alkeiskurssi (3 op)

Takaisin Ilmoittaudu

Kurssin nimi: Tanskan kielen ja kulttuurin alkeiskurssi (3 op)

Opinnot tarjoava oppilaitos: Tampereen kesäyliopisto

Opintojakson koodi: 109601

Laajuus opintopisteinä: 3.00

Opintojakson nimi: Tanskan kielen ja kulttuurin alkeiskurssi (3 op)

Opintojakson alkamisajankohta: 29.05.2023

Opintojakson päättymisajankohta: 21.06.2023

Paikka:

Verkkokurssi (ei lähiopetusta)


Kuvaus:

Laajuus (op)

3.0

Oppiaine

Tanska

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Helsingin yliopisto - Kielikeskus

Aikataulu

Verkkokurssi(ei lähiopetusta)

Ryhmäopetusta verkossa 29.5.–21.6.2023 maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 17.00-19.30

Tanskan kielen ja kulttuurin alkeiskurssi pidetään etäopetuksena. Tarvitset opiskeluun tietokoneen, jossa on äänentoisto ja jonkinlainen kaiutin ja mikrofoni (tietokoneen oma riittää) sekä nettiyhteys. Saat tarkemmat ohjeet sähköpostitse lähempänä kurssin alkua. Otathan yhteyttä, jos et ole saanut ohjetta kurssin alkamispäivän aamuun mennessä. Tarkistathan myös roskapostisi.

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille tanskan kielen oppimisesta kiinnostuneille, joiden ruotsin kielen taito on tasolla B1 (https://www.coe.int/en/web/common-european-framework-reference-languages/table-2-cefr-3.3-common-reference-levels-self-assessment-grid). Mikäli olet epävarma ruotsin kielen taidostasi, otathan yhteyttä opettajaan (jonnatoivonen@gmail.com).

Opettaja

FM Johanna Toivonen

Sisältö

Tervetuloa tutustumaan Tanskan kieleen ja kulttuuriin! Opettelemme tanskan kielen perusteita ja keskitymme käytännön kielitaitoon. Harjoittelemme ääntämistä ja ennen kaikkea kuullunymmärtämistä. Tanskan kielen peruskurssi sopii hyvin niille, jotka ovat menossa Tanskaan lomalle, töihin tai opiskelemaan. Käymme läpi tanskan ja ruotsin eroja, joten tarvitset ruotsin kielen perustaitoa. Kurssi on intensiivinen ja etenemme nopeasti.

Suoritustapa

Kurssiin sisältyy 33 oppituntia (à 45 min.) verkko-opetusta sekä lisäksi itsenäistä työskentelyä. Kurssin suorittamisen edellytyksenä on säännöllinen osallistuminen opetukseen ja annettujen tehtävien tekeminen, tarkemmat tiedot saat opettajalta kurssin alussa. Kurssilla on jatkuva arviointi, ei loppukoetta.

Arvosana: hyväksytty - hylätty

Saadaksesi suoritusmerkinnän sinun tulee kurssin alkaessa ilmoittautua Helsingin yliopiston Sisu-järjestelmässä kurssin opiskelijaksi. Ilmoittautuminen tulee tehdä ohjeissa annettuun viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Kurssin suoritettuasi voit tulostaa (https://www.coe.int/en/web/common-european-framework-reference-languages/table-2-cefr-3.3-common-reference-levels-self-assessment-grid) Oma Opintopolku -palvelusta.

Oppimateriaali

Guldbæk-Ahvo, Toivonen: “Dansk? – Ja, tak!” (kpl 1–5, Udtale ja Grammatik valikoiden) ja opettajan lisämateriaali.

Oppikirja ei sisälly kurssimaksuun.

Vastaavuus

Tanskan kielen ja kulttuurin alkeiskurssi (3 op) vastaa Helsingin yliopiston kielikeskuksen samannimistä kurssia.

Ilmoittautuminen ja hintatiedot

Opintojakson hinta on 102 €. Hinta sisältää Helsingin yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen maksun, joka oikeuttaa opinto-oikeuden ja suoritusmerkinnän saamiseen. Ohjeet Avoimeen yliopistoon ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostitse ennen opintojakson alkua. Opintomaksu ei ole sidoksissa opintosuorituksiin, vaan se on maksu määräaikaisesta ja rajatusta opinto-oikeudesta.

Toisen asteen yhteistyö

Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Tampereen seudun toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea oman oppilaitoksensa kautta oikeutta osallistua Tampereen kesäyliopiston järjestämiin avoimiin yliopisto-opintoihin ja korkeakoulujen opetussuunnitelmien mukaisiin kieliopintoihin maksutta. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet (https://www.coe.int/en/web/common-european-framework-reference-languages/table-2-cefr-3.3-common-reference-levels-self-assessment-grid).

Opintojakson normaalihinta on 102 euroa.

Toisen asteen opiskelijoiden ilmoittautuminen

Jos opiskelet jossain yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvassa toisen asteen oppilaitoksessa, ilmoittaudu opintoihin Korota-tarjottimen kautta avautuvalla e-lomakkeella. Pääset Korota-tarjottimelle(https://www.coe.int/en/web/common-european-framework-reference-languages/table-2-cefr-3.3-common-reference-levels-self-assessment-grid)

Lisätiedot

Kurssi järjestetään yhteistyössä Helsingin seudun kesäyliopiston kanssa.

Tiedot julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Ilmoittautuminen

Kun täytät alla olevasta Ilmoittaudu opintojaksolle -linkistä avautuvan ilmoittautumislomakkeen, se menee opinto-ohjaajallesi, joka voi hyväksyä tai hylätä ilmoittautumisesi, ja sen jälkeen oppilaitoksesi rehtorille/koulutuspäällikölle, joka päättää maksuttoman tai osittain tuetun opinto-oikeuden myöntämisestä.

Opintojen peruuttaminen

Ellet jostain syystä otakaan saamaasi opiskelijapaikkaa vastaan, sinun tulee ilmoittaa siitä välittömästi opinnot tarjoavan korkeakoulun toimistoon. Jos jätät saapumatta kurssille ilmoittamatta peruutuksesta etukäteen tai keskeytät opintosi muusta syystä kuin lääkärintodistuksella osoitetun sairauden vuoksi, peritään koko opintomaksu sinulta itseltäsi. Jos joudut keskeyttämään jo aloittamasi opinnot, ilmoita asiasta mahdollisimman nopeasti ja toimita kopio lääkärintodistuksesta korkeakoululle.


Ilmoittautuminen alkaa: 16.02.2023

Ilmoittautuminen päättyy: 22.05.2023