Fysiikan kertauskurssi abiturienteille (hybridikurssi) 2 op

Takaisin Ilmoittaudu

Kurssin nimi: Fysiikan kertauskurssi abiturienteille (hybridikurssi) 2 op

Opinnot tarjoava oppilaitos: Tampereen kesäyliopisto

Opintojakson koodi: 717201

Laajuus opintopisteinä: 2.00

Opintojakson nimi: Fysiikan kertauskurssi abiturienteille (hybridikurssi) 2 op

Opintojakson alkamisajankohta: 26.07.2023

Opintojakson päättymisajankohta: 03.08.2023

Paikka:

Tampere, tarkka paikka ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse


Kuvaus:

Ajankohta

26.7.–3.8.2023 (7 kertaa):ke–pe 26.–28.7. ja ma–ti 31.7.–1.8. klo 9.30–14.00,ke 2.8. klo 9.30–11.00 opetusta, klo 12.00–15.00 koe jato 3.8. klo 9.30–12.00 kokeen palautus ja kertaus

Opetuspaikka

Tampere (tarkka paikka ilmoitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse)

Kurssin opetukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Oppitunnit välitetään Zoom-verkkokokousjärjestelmän avulla. Opiskelijalla tulee olla käytössään tietokone, hyvä nettiyhteys, mikrofoni ja kamera.

Koe järjestetään Abitti-kokeena kurssipaikalla. Kokeeseen ei voi osallistua etäyhteydellä.

Opettaja

DI Andrei Pukkila

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti fysiikan ylioppilaskokeeseen syksyllä 2023 osallistuville lukio-opiskelijoille.

Sisältö

Fysiikan kertauskurssilla saat tärkeää rytmiä omaan kertaamiseen. Kurssilla käydään läpi tärkeimmät asiat fysiikan pakolliselta ja syventäviltä kursseilta sekä perehdytään aikaisempiin yo-kokeisiin. Tehtäviä käydään yhdessä läpi taululla ja samalla niistä voi esittää kommentteja ja kysymyksiä. Opiskelija voi myös laskea laskuja täysin itse ja kysyä apua tehtäviin oppituntien aikana.

Kurssi on vanhan opetussuunnitelman (LOPS 2016) mukainen, mutta sisältö on yhteensopiva uuden opetussuunnitelman (LOPS 2021) kanssa.

Keskeiset sisällöt:

FY1-FY7 –kurssien keskeisimpien asioiden kertaaminen ja punaisen langan etsiminen kursseistaedellisten vuosien yo-tehtäviin tutustumista ja vastaustekniikan opastustaperusohjeistus fysiikan yo-kokeeseen (esim. mistä menettää pisteitä tyypillisesti)graafisten tehtävien ratkaisuohjeet sähköistä Abittikoetta varten (Libre-Office ja LoggerPro)laskinten solverin käytön kertaus

Oppimateriaali

Ota kotona lukemisen avuksi omat lukion fysiikan kurssien kirjat. Tunneilla käytetään opettajan Moodlessa jakamaa materiaalia. Ota tunneille mukaan MAOL- taulukot ja laskin sekä oma kannettava tietokone.

Kirjoitusvälineet ja paperia/vihko (tai riittävän hyvät sähköiset muistiinpanovälineet) ovat tarpeen tunneilla.

Suoritustapa

Lähiopetus 30 oppituntia (à 45 min.) ja itsenäinen työskentely 15 tuntia sekä yo-harjoituskoe 3 tuntia

Kurssi arvioidaan hyväksytty/hylätty-periaatteella. Hyväksytty-merkintä edellyttää säännöllistä läsnäoloa kurssilla, aktiivista osallistumista opetukseen ja kirjallisen yo-harjoituskokeen läpäisemistä.

Vastaavuus

Hyväksytysti suoritetun kurssin voi sisällyttää lukion opintosuunnitelmaan valinnaisena kurssina. Asiasta tulee sopia omassa oppilaitoksessa.

Toisen asteen yhteistyö

Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Tampereen seudun toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea oman oppilaitoksensa kautta oikeutta osallistua Tampereen kesäyliopiston järjestämille reaaliaineiden kertauskursseille alennetulla hinnalla. Opiskelijan omavastuuosuus maksusta on 50 €. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet (https://tampereenkesayliopisto.fi/opiskelijalle/lukio-opiskelijoille/).

Toisen asteen opiskelijoiden ilmoittautuminen

Jos opiskelet jossain yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvassa toisen asteen oppilaitoksessa, ilmoittaudu opintoihin Korota-tarjottimen kauttaavautuvalla e-lomakkeella viimeistään 29.5.2023. Pääset Korota-tarjottimelle (https://tampereenkesayliopisto.fi/opiskelijalle/lukio-opiskelijoille/).

Kurssin käyneiden kommentteja

Mielenkiintoinen ja hyvin toteutettu kurssi.Opettaja oli taitava opettamaan ja innostunut aiheesta - loistavaa!Moodle toimi hyvin ja laadukasta opetusta.Kiva, että ope pyysi usein mielipiteitä ja palautetta oppilailta, opetus tuntui myös tarvittaessa yksilölliseltä.

Tiedot on julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Ilmoittautuminen

Kun täytät alla olevasta Ilmoittaudu opintojaksolle -linkistä avautuvan ilmoittautumislomakkeen, se menee opinto-ohjaajallesi, joka voi hyväksyä tai hylätä ilmoittautumisesi, ja sen jälkeen oppilaitoksesi rehtorille/koulutuspäällikölle, joka päättää maksuttoman tai osittain tuetun opinto-oikeuden myöntämisestä.

Opintojen peruuttaminen

Ellet jostain syystä otakaan saamaasi opiskelijapaikkaa vastaan, sinun tulee ilmoittaa siitä välittömästi opinnot tarjoavan korkeakoulun toimistoon. Jos jätät saapumatta kurssille ilmoittamatta peruutuksesta etukäteen tai keskeytät opintosi muusta syystä kuin lääkärintodistuksella osoitetun sairauden vuoksi, peritään koko opintomaksu sinulta itseltäsi. Jos joudut keskeyttämään jo aloittamasi opinnot, ilmoita asiasta mahdollisimman nopeasti ja toimita kopio lääkärintodistuksesta korkeakoululle.


Ilmoittautuminen alkaa: 10.03.2023

Ilmoittautuminen päättyy: 29.05.2023