Yhteiskuntaopin kertauskurssi abiturienteille, kurssi 1 2 op

Takaisin Ilmoittaudu

Kurssin nimi: Yhteiskuntaopin kertauskurssi abiturienteille, kurssi 1 2 op

Opinnot tarjoava oppilaitos: Tampereen kesäyliopisto

Opintojakson koodi: 717901

Laajuus opintopisteinä: 2.00

Opintojakson nimi: Yhteiskuntaopin kertauskurssi abiturienteille, kurssi 1 2 op

Opintojakson alkamisajankohta: 26.07.2023

Opintojakson päättymisajankohta: 04.08.2023

Paikka:

Tampere, tarkka paikka ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse


Kuvaus:

Ajankohta

26.7.–4.8.2023 (7 kertaa):ke–pe 26.–28.7. ja ma–ti 31.7.–1.8. klo 10.00–14.30,ke 2.8. koe klo 10.00–13.00 jape 4.8. kokeen palautus klo 10.00–11.30

Opetuspaikka

Tampere (tarkka paikka ilmoitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse)

Opettaja

FM Jarkko Halkonen

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti yhteiskuntaopin ylioppilaskokeeseen syksyllä 2023 osallistuville lukio-opiskelijoille.

Tavoite

Yhteiskuntaopin kertauskurssin tavoitteena on, että opiskelija

saa kokonaiskuvan yhteiskuntaopin kurssien sisällöstävahvistaa tiedollista ja taidollista osaamistaan ainereaalikoetta vartenvahvistaa erilaisten yhteiskunnallisten aineistojen tulkintataitojatutustuu reaalikoekysymyksiin sekä saa valmiudet hyvän reaalikoevastauksen laatimiseensaa tukea omalle itsenäiselle opiskelulle

Sisältö

Kurssilla kerrataan yhteiskuntaopin valtakunnallisten kurssien keskeiset sisällöt sekä harjoitellaan yhteiskuntaopin ylioppilaskirjoitusten erityyppisiin tehtäviin vastaamista.

Keskeiset asiasisällöt

Suomen yhteiskuntajärjestelmän perusteettaloustiedon keskeiset sisällötEuroopan unioni ja sen toimintaglobaalit haasteet, globalisaatio ja verkottuminenSuomen oikeusjärjestelmän perustiedotajankohtaisten yhteiskunnallisten ilmiöiden tarkastelu sekä pohdinta

Oppimateriaali

Omat lukion yhteiskuntaopin kurssien oppikirjat mukaan! Kaikkia kirjoja ei kuitenkaan tarvitse kantaa mukana päivittäin. Ota ensimmäiselle opetuskerralle mukaasi yhteiskuntaopin ensimmäisen kurssin kirja (YH1). Ota ensimmäisenä päivänä mukaan myös kannettava tietokone (tablettikin käy). Kurssilla käytetään oppikirjojen lisäksi opettajan Moodlessa jakamaa materiaalia.

Suoritustapa

Lähiopetus 30 oppituntia (à 45 min.) ja itsenäinen työskentely 15 tuntia (sisältäen ennakkotehtävän) sekä loppukoe

Kurssi arvioidaan hyväksytty/hylätty–periaatteella. Hyväksytty-merkintä edellyttää säännöllistä läsnäoloa kurssilla, aktiivista otetta tehtävien tekemiseen ja tuntityöskentelyyn sekä yo-harjoituskokeen läpäisemistä.

Vastaavuus

Hyväksytysti suoritetun kurssin voi sisällyttää lukion opintosuunnitelmaan valinnaisena kurssina. Asiasta tulee sopia omassa oppilaitoksessa.

Toisen asteen yhteistyö

Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Tampereen seudun toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea oman oppilaitoksensa kautta oikeutta osallistua Tampereen kesäyliopiston järjestämille reaaliaineiden kertauskursseille alennetulla hinnalla. Opiskelijan omavastuuosuus maksusta on 50 €. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet (https://tampereenkesayliopisto.fi/opiskelijalle/lukio-opiskelijoille/).

Toisen asteen opiskelijoiden ilmoittautuminen

Jos opiskelet jossain yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvassa toisen asteen oppilaitoksessa, ilmoittaudu opintoihin Korota-tarjottimen kauttaavautuvalla e-lomakkeella viimeistään 29.5.2023. Pääset Korota-tarjottimelle (https://tampereenkesayliopisto.fi/opiskelijalle/lukio-opiskelijoille/).

Kurssin aiemmin käyneiden kommentteja:

Hyvä kurssi ja monipuolisesti opetusta ja aineistoa! Kurssi todellakin motivoi minua jatkamaan yh:n lukemista. Kiitos kurssista :)Opetus oli laadukasta ja monipuolista. Menisin uudelleen, jos olisi mahdollisuus.Koulutus oli hyvä tiivis paketti, joka auttoi saamaan kokonaiskuvan yhteiskuntaopista.Hyvää, selkeää ja monipuolista opetusta. Tykkäsin, kun vanhoja YO-kokeita käytiin läpi.Todella kattava koulutus. Mukava opettaja. Hyvää loppukesää!

Tiedot on julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Ilmoittautuminen

Kun täytät alla olevasta Ilmoittaudu opintojaksolle -linkistä avautuvan ilmoittautumislomakkeen, se menee opinto-ohjaajallesi, joka voi hyväksyä tai hylätä ilmoittautumisesi, ja sen jälkeen oppilaitoksesi rehtorille/koulutuspäällikölle, joka päättää maksuttoman tai osittain tuetun opinto-oikeuden myöntämisestä.

Opintojen peruuttaminen

Ellet jostain syystä otakaan saamaasi opiskelijapaikkaa vastaan, sinun tulee ilmoittaa siitä välittömästi opinnot tarjoavan korkeakoulun toimistoon. Jos jätät saapumatta kurssille ilmoittamatta peruutuksesta etukäteen tai keskeytät opintosi muusta syystä kuin lääkärintodistuksella osoitetun sairauden vuoksi, peritään koko opintomaksu sinulta itseltäsi. Jos joudut keskeyttämään jo aloittamasi opinnot, ilmoita asiasta mahdollisimman nopeasti ja toimita kopio lääkärintodistuksesta korkeakoululle.


Ilmoittautuminen alkaa: 10.03.2023

Ilmoittautuminen päättyy: 29.05.2023