Tutustu viestintätieteisiin 2 op - ayVIEK0010 - syksy 2023 - kevät 2024

Takaisin Ilmoittaudu

Kurssin nimi: Tutustu viestintätieteisiin 2 op - ayVIEK0010 - syksy 2023 - kevät 2024

Opinnot tarjoava oppilaitos: Tampereen kesäyliopisto

Opintojakson koodi: 180011

Laajuus opintopisteinä: 2.00

Linkki:https://tampereenkesayliopisto.fi/kurssi/9236/tutustu-viestintatieteisiin-2-op-ayviek0010-syksy-2023-kevat-2024/

Opintojakson nimi: Tutustu viestintätieteisiin 2 op - ayVIEK0010 - syksy 2023 - kevät 2024

Opintojakson alkamisajankohta: 15.09.2023

Opintojakson päättymisajankohta: 17.05.2024

Paikka:

Verkkokurssi (ei lähiopetusta)


Kuvaus:

Oppiaine

Viestintätieteet

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Vaasan yliopisto – Markkinoinnin ja viestinnän yksikkö

Ajankohta

Syksy 2023 - kevät 2024.

Kurssi on maksuton.

Kurssi toteutetaan verkkokurssina Vaasan yliopiston Moodle-oppimisympäristössä ja sen voi suorittaa omaan tahtiin, itsenäisesti opiskellen ja samalla tutustua ko. alaan tarkemmin. Opintojakso on suoritettavissa omaan tahtiin (15.9.2023-17.5.2024).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Tampereen kesäyliopiston nettisivuilla sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Saat Tampereen kesäyliopistosta sähköpostilla ohjeet ilmoittautumisesta Vaasan avoimeen yliopistoon ja Vaasan yliopiston käyttäjätunnuksen aktivoimisesta sekä Moodle-oppimisalustalle rekisteröitymisestä (tarkista myös sähköpostin roskaposti jos viestiä ei kuulu).

Huom! 21.12.2023 – 7.1.2024 välillä ilmoittautuneille lähetetään ohjeet Vaasan avoimeen yliopistoon ilmoittautumisesta ja Moodleen kirjautumisesta tammikuussa 2024 viikolla 2.

Vaasan yliopiston tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua kurssille.

Kurssin suorittaminen

Tarkemmat ohjeet kurssien suorittamisesta löytyvät kunkin kurssin Moodle-alustalta.

Mikäli jatkat opintojasi Vaasan yliopistossa myöhemmin, suoritetut opintopisteet tunnustetaan osaksi vapaasti valittavia opintojasi. Oman lukiosi opinto-ohjaajalta voit tiedustella, miten saat suoritetut opinnot osaksi lukio-opintojasi.

Opiskelijan suoritukset rekisteröidään Vaasan yliopiston avoimessa yliopistossa. Täältä (https://www.univaasa.fi/fi/koulutus/avoin/opiskelu/ohjeita#section_14) löytyy ohjeet virallisen, sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen lataamiseen Pepistä sekä lomake virallisen, leimatun ja allekirjoitetun opintosuoritusotteen tilaamiseen.

Sisältö

Kurssi on johdantokurssitasoinen kokonaisuus viestintätieteiden opiskelusta. Kurssi antaa opiskelijalle perusvalmiudet viestintätieteiden opiskeluun ja esittelee Vaasan yliopistossa opetettavia viestintätieteiden aihepiirejä (mm. työelämäviestintä, digitaalinen viestintä, organisaatioviestintä, tekninen viestintä, pelitutkimus)

Osaamistavoite

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija

-ymmärtää viestinnän tärkeyden osana yhteiskuntaa-osaa eritellä viestintätieteiden eri aihepiirejä-tuntee joitakin viestintätieteiden opinnoissa tarvittavia keskeisiä käsitteitä -osaa hahmottaa, millaisessa työssä viestintätieteistä valmistunut voi tulevaisuudessa toimia -osaa arvioida ja pohtia omaa kiinnostustaan ja valmiuksiaan viestintätieteiden opiskelua ajatellen.Suoritustapa

Moodle-oppimisympäristössä suoritettava kurssi, johon sisältyy verkossa tarjottavaa materiaalia, itsenäistä opiskelua ja oppimistehtäviä. Kahden opintopisteen laajuisen kurssin arvioitu työmäärä on 2 x 27 h = 54 h. Työmäärä kuitenkin vaihtelee riippuen omista opiskelutaidoista ja aiheen tuntemuksesta. Tehtäviä voi tehdä omaan tahtiin lukukauden aikana, mutta niille on valmiiksi annetut palautuspäivämäärät.

Oppimateriaali

Opettajan ohjeiden mukaan verkko-oppimisympäristössä.

Arviointi

hyväksytty/hylätty.

Vastuuopettaja

Maria Eronen-Valli

Toisen asteen opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kurssi on kaikille maksuton.

Jos opiskelet jossain toisen asteen yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvassa toisen asteen oppilaitoksessa, ilmoittaudu opintoihin Korota-tarjottimen kautta avautuvalla e-lomakkeella. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet täältä (https://tampereenkesayliopisto.fi/opiskelijalle/toisen-asteen-opiskelijoille/). Pääset Korota-tarjottimelle tästä (https://www.tampere.fi/koulutus/lukiokoulutus/lukio-opinnot/korkeakouluopinnot-lukioaikana-korota).

Lisätiedot

Lisätietoja opinnoista saa koulutuskoordinaattori Vappu Saloselta (mailto:vappu.salonen@tampereenkesayliopisto.fi) p. 040 081 3717.

Ilmoittautuminen

Kun täytät alla olevasta Ilmoittaudu opintojaksolle -linkistä avautuvan ilmoittautumislomakkeen, se menee opinto-ohjaajallesi, joka voi hyväksyä tai hylätä ilmoittautumisesi, ja sen jälkeen oppilaitoksesi rehtorille/koulutuspäällikölle, joka päättää maksuttoman tai osittain tuetun opinto-oikeuden myöntämisestä.

Opintojen peruuttaminen

Ellet jostain syystä otakaan saamaasi opiskelijapaikkaa vastaan, sinun tulee ilmoittaa siitä välittömästi opinnot tarjoavan korkeakoulun toimistoon. Jos jätät saapumatta kurssille ilmoittamatta peruutuksesta etukäteen tai keskeytät opintosi muusta syystä kuin lääkärintodistuksella osoitetun sairauden vuoksi, peritään koko opintomaksu sinulta itseltäsi. Jos joudut keskeyttämään jo aloittamasi opinnot, ilmoita asiasta mahdollisimman nopeasti ja toimita kopio lääkärintodistuksesta korkeakoululle.


Ilmoittautuminen alkaa: 09.08.2023

Ilmoittautuminen päättyy: 21.04.2024