Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen 15 op

Takaisin Ilmoittaudu

Kurssin nimi: Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen 15 op

Opinnot tarjoava oppilaitos: Tampereen kesäyliopisto

Opintojakson koodi: 19110024

Laajuus opintopisteinä: 15.00

Opintojakson nimi: Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen 15 op

Opintojakson alkamisajankohta: 16.09.2024

Opintojakson päättymisajankohta: 31.07.2025

Kuvaus:

Haluatko syventää liikunta- ja hyvinvointiosaamistasi tutkitun tiedon valossa? Käytännönläheisiltä opintojaksoiltamme saat työkaluja ja asiantuntijaosaamista, jotka monipuolistavat hyvinvointiosaamistasi. Hyvinvointi kuuluu osaksi jokaisen elämää, ja siten tämä opintokokonaisuus tarjoa arvokasta tietoa oman, läheisen tai asiakkaan hyvinvoinnin edistämiseen.Liikunnasta ja hyvinvoinnista on paljon tietoa saatavilla, mutta sen luotettavuutta voi olla vaikea arvioida. Nyt Suomen ainoan liikuntatieteellisen tiedekunnan asiantuntijat Jyväskylän yliopistosta ovat laatineet sinulle luotettavan tiedon valmiiksi paketeiksi. Osaamisen päivittäminen on virkistävää ja lisäksi kannustavassa ja lempeässä ilmapiirissä voit haastaa itseä ja mennä turvallisesti epämukavuusalueelle. Olet osa opiskelijaryhmää, joka saa tukea osaavilta tuutoreilta ja yliopistonopettajilta.

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta

Oppiaine

Monitieteinen opintokokonaisuus:

Opinnoissa sisältöjä liikunnasta ja hyvinvoinnista liikuntabiologisen ja -psykologisen näkökulman kauttaOpintojaksojen sisällöt tehtävineen ovat vahvasti mutta samalla helposti käytäntöön sovellettavissaOpiskelijalähtöiset, monipuoliset ja vaihtelevat suoritustavatAikataulu

Opintokokonaisuus alkaasyyskuussa2024. Opintojen aikataulu vahvistuu huhtikuussa.

Opintokokonaisuus koostuu kuudesta opintojaksosta. Katso tarkemmat opintojaksokohtaiset aikataulut “Opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot”-linkeistä.

Kohderyhmä

Opintokokonaisuus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille• Eri ammattialoille, kuten ohjaajille, valmentajille, urheilijoille, fysioterapeuteille, sairaanhoitajille ja terveydenhoitajille• Liikunnan, hyvinvoinnin ja terveyden alalle pyrkiville• Muiden opintojen rinnalle (esim. kasvatustiede, psykologia, kauppatieteet, ravitsemustiede)• Tuo näkökulmia myös omaan hyvinvointiin• Soveltuu eri ikäryhmille

Sisältö

Liikunta- ja hyvinvointiosaamisen opintokokonaisuus 15 op sisältää opintojaksoja liikunnasta,hyvinvoinnista,liikuntapsykologiastajaliikuntabiologiasta.Liikunta- ja hyvinvointiala on kasvava alue, jolle kaivataan yhä monialaisempaa osaamista.

Kuvaus

Liikunta- ja hyvinvointiosaamisen opintokokonaisuudessa yhdistyvät liikuntabiologinen, liikuntapsykologinen ja valmennuksellinen näkökulma. Opintojen aikana tutustut sekä fyysisen että psyykkisen hyvinvoinnin osa-alueisiin. Opintokokonaisuuden aikana opit tutkitun tiedon valossa mm. mitä ilmiöitä yleisimmät mittarit meistä todellisuudessa mittaavat, miten saatua tietoa voidaan hyödyntää hyvinvoinnin tai kunnon edistämisessä sekä saat konkreettisia työkaluja käyttäytymisen muutoksen ohjaamiseen. Lisäksi kehität kriittistä ajattelukykyä ja reflektoit oman osaamisen kehittymistä.

Suoritustapa

Liikunta- ja hyvinvointiosaamisen opinnoissa on keskeistä oppilaitoksen oman tuutorin antama ryhmäopetus ja -ohjaus. Etäosallistuminen on mahdollista. Opintokokonaisuuden jokaisella jaksolla on asiantuntijaluennot, jotka ovat katsottavissa verkkotallenteina.

Opintokokonaisuus koostuu viidestä opintojaksosta. Katso tarkemmat opintojaksokohtaiset tiedot “Opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot”-linkeistä.

Kouluttaja

Liikuntatieteiden tohtori Maarit Marttila

Ilmoittautuminen ja hintatiedot

Opintokokonaisuuden hinta on 390 €, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna Tampereen kesäyliopistoon.

Maksu sisältää Jyväskylän yliopiston perimän yliopistomaksun. Opintomaksu ei ole sidoksissa opintosuorituksiin, vaan se on maksu määräaikaisesta opinto-oikeudesta.

Toisen asteen opiskelijoiden ilmoittautuminen

Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Pirkanmaan toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea oman oppilaitoksensa kautta oikeutta osallistua Tampereen kesäyliopiston järjestämiin avoimiin korkeakouluopintoihin maksutta. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet täältä: https://tampereenkesayliopisto.fi/opiskelijalle/toisen-asteen-opiskelijoille/ (https://tampereenkesayliopisto.fi/opiskelijalle/toisen-asteen-opiskelijoille/)Ota yhteyttä oman oppilaitoksesi opinto-ohjaajaan. Täytä ilmoittautumislomake (vihreä Ilmoittaudu-painike) yhdessä opinto-ohjaajasi kanssa käyttäen opinto-ohjaajalla olevaa koulukohtaista koodia. Jos oppilaitoksesi hyväksyy ilmoittautumisesi, saat maksuttoman opinto-oikeuden. Ellei ilmoittautumistasi hyväksytä, saat siitä tiedon sähköpostitse.

Lisätiedot

Koulutuskoordinaattori Leena Leiniö-Rönkkö p. 0400152888

leena.leinio-ronkko@tampereenkesayliopisto.fi

Tiedot on julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Ilmoittautuminen

Kun täytät alla olevasta Ilmoittaudu opintojaksolle -linkistä avautuvan ilmoittautumislomakkeen, se menee opinto-ohjaajallesi, joka voi hyväksyä tai hylätä ilmoittautumisesi, ja sen jälkeen oppilaitoksesi rehtorille/koulutuspäällikölle, joka päättää maksuttoman tai osittain tuetun opinto-oikeuden myöntämisestä.

Opintojen peruuttaminen

Ellet jostain syystä otakaan saamaasi opiskelijapaikkaa vastaan, sinun tulee ilmoittaa siitä välittömästi opinnot tarjoavan korkeakoulun toimistoon. Jos jätät saapumatta kurssille ilmoittamatta peruutuksesta etukäteen tai keskeytät opintosi muusta syystä kuin lääkärintodistuksella osoitetun sairauden vuoksi, peritään koko opintomaksu sinulta itseltäsi. Jos joudut keskeyttämään jo aloittamasi opinnot, ilmoita asiasta mahdollisimman nopeasti ja toimita kopio lääkärintodistuksesta korkeakoululle.


Ilmoittautuminen alkaa: 15.04.2024

Ilmoittautuminen päättyy: 31.08.2024