Opintojen kuvaus

Opinnot tarjoava oppilaitos: Tampereen kesäyliopisto

Opintojakson koodi: 717802


Opintojakson nimi: Uskonto - UE2 Maailmanlaajuinen kristinusko


Opintojakson alkamisajankohta: 07.06.2021

Opintojakson päättymisajankohta: 23.06.2021


Paikka:

Tampere


Ajankohta

7.6.–23.6.2021:
ma–pe 7.–18.6. klo 9.00–11.45
koe Studeossa ma 21.6. klo 9.00–12.00
kokeen palautus Teamsissa ke 23.6. klo 9.00–9.45

Opetuspaikka

Tampereen klassillinen lukio, Tuomiokirkonkatu 5, Tampere 

Kurssi järjestetään lähiopetuksena. Jos et voi osallistua lähiopetukseen, osallistuminen on tarvittaessa mahdollista osittain tai kokonaan verkon kautta. Opetuksessa käytetään Microsoft Teams -alustaa, jonka kautta oppitunnit välitetään, sekä Studeon sähköistä oppimateriaalia, jonka opiskelija hankkii itse. Opiskelijalla tulee olla käytössään tietokone sekä toimiva nettiyhteys ja mikrofoni.

Kurssi voidaan järjestää kokonaan verkossa, jos se on koronaepidemian vuoksi tarpeen. 

Opettaja

FM Emma Honkanen

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti Tampereen seudun lukioiden ja Tredun opiskelijoille.

Edeltävät opinnot

Suositellaan, että kurssi UE1, Uskonto ilmiönä - kristinuskon, juutalaisuuden ja islamin jäljillä, on käyty ennen tätä kurssia.

Sisältö

Kurssilla tutustutaan kristinuskon syntyyn ja sen jakautumiseen eri kirkkokunniksi. Kurssilla perehdytään kristinuskon moninaisiin ilmenemismuotoihin sekä erilaisten kristillisten suuntausten vaikutukseen sekä yhteiskuntaan että kulttuuriin historiallisesti ja nykypäivänä.

Oppimateriaali

Studeo: Maailmanlaajuinen kristinusko (LOPS 2016), sähköinen oppimateriaali.

Oppimateriaali ei sisälly kurssimaksuun.

Opiskelijalla on suositeltavaa olla oppitunneilla mukanaan tietokone.

Suoritustapa

Lähiopetus 34 oppituntia (á 45 min.) ja kurssikoe Studeo-oppimisympäristössä

Kurssi arvioidaan asteikolla 4–10. Kurssiarvosana määräytyy ensisijaisesti kurssikokeen ja kurssin aikana palautettavien tehtävien perusteella, mutta arvosanaan vaikuttavat myös harrastuneisuus ja tuntiaktiivisuus.

Vastaavuus

Hyväksytysti suoritetun kurssin voi sisällyttää lukion opintosuunnitelmaan. Hyväksiluvusta tulee sopia omassa oppilaitoksessa.

Lukioyhteistyö

Ilmoittautuminen Korota-tarjottimen kautta

Lukioyhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Tampereen seudun toisen asteen oppilaitosten opiskelijat ilmoittautuvat kurssille Korota-tarjottimen kautta. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet täältä.

Ilmoittaudu opintoihin Korota-tarjottimen kautta avautuvalla e-lomakkeella viimeistään 19.5.2021. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Pääset Korota-tarjottimelle tästä.

Kurssimaksu

Kurssin hinta on kaikille 50 euroa ja se laskutetaan paikan saaneilta ilmoittautumisajan päätyttyä.

Katso myös

Kesäkurssi on hyvä mahdollisuus keventää seuraavan lukuvuoden lukujärjestystä tai nopeuttaa uskonnon oppimäärän saamista valmiiksi.


Tiedot on julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.


Ilmoittautuminen

Kun täytät alla olevasta Ilmoittaudu opintojaksolle -linkistä avautuvan ilmoittautumislomakkeen, se menee opinto-ohjaajallesi, joka voi hyväksyä tai hylätä ilmoittautumisesi, ja sen jälkeen oppilaitoksesi rehtorille/koulutuspäällikölle, joka päättää maksuttoman opinto-oikeuden myöntämisestä.

Opintojen peruuttaminen

Ellet jostain syystä otakaan saamaasi opiskelijapaikkaa vastaan, sinun tulee ilmoittaa siitä välittömästi opinnot tarjoavan korkeakoulun toimistoon. Jos jätät saapumatta kurssille ilmoittamatta peruutuksesta etukäteen tai keskeytät opintosi muusta syystä kuin lääkärintodistuksella osoitetun sairauden vuoksi, peritään koko opintomaksu sinulta itseltäsi. Jos joudut keskeyttämään jo aloittamasi opinnot, ilmoita asiasta mahdollisimman nopeasti ja toimita kopio lääkärintodistuksesta korkeakoululle.


Ilmoittautuminen alkaa: 19.02.2021

Ilmoittautuminen päättyy: 19.05.2021


Ilmoittaudu opintojaksolle


Takaisin